Menu
Commissies

Syntaxis Commissies

C

ommissies zijn de drijvende kracht binnen Syntaxis. Samen met de actieve leden maken zij het mogelijk dat er vele activiteiten georganiseerd en in goede banen geleid worden. Elke commissie heeft een eigen doel, welke je hieronder, per commissie kunt lezen.

Vind je het leuk om mee te denken, je in te zetten voor mede leden en daarmee Actief Lid te worden binnen Syntaxis? Spreek het bestuur, of een commissielid persoonlijk aan en we kijken wat er voor jouw interesses mogelijk is!

Activiteitencommissie (AcCie)

De activiteitencommissie is de meest actieve commissie binnen de vereniging. Het doel van de AcCie is om activiteiten voor alle leden en mensen die zich anderszijds betrokken voelen bij Syntaxis voelen. Onder andere de maandelijkse borrels (binnen en buiten Saxion), en de jaarlijkse terugkerende activiteiten zoals bezoek aan de kerstmarkt in Münster en bijvoorbeeld poolen worden door de AcCie in georganiseerd en in goede banen geleidt.

Naast de eigen activiteiten biedt de AcCie ook ondersteuning bij evenementen georganiseerd door andere commissies. Dit zijn bijvoorbeeld de LAN-parties, de batavierenrace en de diverse lustrumactiviteiten.

Systeemcommissie (SysCo)

De taak van deze commissie is om zich bezig te houden met de (door)ontwikkeling en het onderhoud aan de systemen die Syntaxis rijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de streeplijst, onderhoud aan de website en het voorbereiden van de systemen voor bijvoorbeeld LAN-parties.

LAN-Commissie

De LAN-commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de LAN-parties die 2 maal per jaar gehouden worden. Onder andere het bepalen van de games die gespeeld worden, opzetten van diverse competities en het uitreiken van bijbehorende prijzen wordt door hen gedaan. Topicus biedt haar bijdrage in de vorm van  sponsoring voor deze activiteit.

Topicus Radiationlan

Promotiecommissie (PromoCie)

De promotiecommissie is de meest creatieve van alle commissies die Syntaxis rijk is. Zo maken de leden die in deze commissie zitten posters, foto’s en filmpjes van de activiteiten die georganiseerd worden. Zij worden veelal aangestuurd door de andere commissies en werken dan ook op projectbasis.

Het promotiemateriaal wordt gebruikt voor het onder de aandacht brengen van een evenement, zowel voor- maar ook zeker achteraf. De PromoCie is dus onmisbaar!

Ben jij creatief in photoshop, zijn jouw fotografie-skills om over naar huis te schrijven of is het opnemen van beeldmateriaal als een tweede natuur? Dan is Syntaxis op zoek naar jou!

Batavierencommissie (BataCo)

De Batavieren commissie organiseert het jaarlijks terugkerende hardloop evenement de Batavierenrace. De Batavierenrace is een estafetteloop van meer dan 175 kilometer die begint bij de universiteit in Nijmegen en eindigt op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Bij deze commissie zijn de voornaamste taken: hardlopers regelen en trainingen opzetten, de afsluitende barbecue organiseren en een busje regelen voor het vervoer van alle lopers tijdens de estafetteloop.

Lustrumcommissie

Op 8 januari 2016 vierde Syntaxis haar 35e verjaardag en daarmee alweer haar 7e lustrum. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een commissie opgesteld die de nodige activiteiten organiseert om dit te vieren. Zo heeft er inmiddels een symposium plaatsgevonden met als thema “Cutting Edge Technology”. Hier vertelde 7 bedrijven over onderwerpen als online marketing, healthcare, maar ook zorg en beveiliging. Gedurende de rest van het jaar worden er nog verscheidene activiteiten georganiseerd, waarvan er een natuurlijk het grote lustrum eindfeest zal zijn.

Eerstejaarscommissie

De eerstejaars commissie is een commissie die voor en door eerstejaars is ontstaan. Deze commissie organiseert onder andere evenementen ter afsluiting van een eerstejaars projecten. Bij deze commissie zijn de voornaamste taken: het organiseren van borrels op de 4e verdieping, het organiseren van kleine activiteiten, allemaal toegespitst op de (mede-)eerstejaars student. Als lid van de eerstejaarscommissie ben je de verbindende schakel met de eerstejaars en Syntaxis.