Menu
Lunchlezing Extendas – REST in peace

Lunchlezing Extendas – REST in peace

By In Activiteiten On 18 september 2017


REST doet al jarenlang dienst als go-to architectuur voor het verbinden van services via het Internet. Dat is niet gek, want de eigenschappen van REST zorgen ervoor dat een bestaande applicatie relatief makkelijk uit te breiden is met toegang van buitenaf. Veel online diensten bieden bijvoorbeeld RESTful APIs aan waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen om data uit te wisselen.

Met de komst van mobiele apps ontstond ook de eis om gegevens tussen apps en de bijbehorende online backends uit te kunnen wisselen. De keuze voor het gebruik van RESTful APIs lag hier voor de hand, maar brengt in de praktijk wel moeilijkheden met zich mee, zoals een slechte verbinding en overhead tijdens het verwerken van data.

Extendas ontwikkelt toonaangevende software voor klanten binnen de mobiliteitsbranche. Het gaat daarbij om mobiele applicaties, online backends en desktop applicaties. We maken daarbij onder andere gebruik van RESTful APIs via HTTP, maar sinds kort ook van een veelbelovend alternatief voor deze architectuur. Met het nieuwe platform kunnen we veel van de frustraties van het ontwikkelen van en met RESTful APIs voorkomen. Herman Slatman zal tijdens deze presentatie vertellen over (de voor- en nadelen van) deze nieuwe stack en laten zien hoe je er zelf mee aan de slag kan om razendsnel een mobiele app inclusief backend te ontwikkelen.

Wat? Lunchlezing Extendas
Waar? G5.27
Wanneer? 20 september


About the Author

Jerry Veldman